Tel: 026 7410 410
 • 2 jaar gratis leefstijlcoaching in Noord-Holland


Maak kennis met onze leefstijlcoaches in Noord-Holland

Allen zijn BLCN geregistreerd leefstijlcoach

Karin van Wijk

Ik ben Karin van Wijk, fysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn doel is mensen te stimuleren om aan de slag te gaan met vitaliteit en een gezonde leefstijl. Wat zijn je drijfveren en hoe kan je jouw eigen vitaliteit zo optimaal mogelijk maken.

Locaties Noord-Holland

Noord-Holland

Op dit moment worden hier tijdelijk geen nieuwe groepen gestart

 • Noord-Holland

  Op dit moment worden hier tijdelijk geen nieuwe groepen gestart

Programma Voorschoten/Katwijk

Locatie: Brandweerkazerne Voorschoten en Katwijk

Bijeenkomsten basisprogramma 2022
 • 12 september 2022 • 19:00-20:30

  Sessie 1 – Voorschoten

 • 10 oktober 2022 • 19:00-20:30

  Sessie 2 – Katwijk

 • 14 november 2022 • 19:00-20:30

  Sessie 3 – Voorschoten

 • 12 december 2022 • 19:00-20:30

  Sessie 4 – Katwijk

Bijeenkomsten basisprogramma 2023
 • 9 januari • 19:00-20:30

  Sessie 5 – Voorschoten

 • 13 februari 2023 • 19:00-20:30

  Sessie 6 – Katwijk

 • 13 maart 2023 • 19:00-20:30

  Sessie 7 – Voorschoten

 • 17 april 2023 • 19:00-20:30

  Sessie 8 – Katwijk

Online coach groep
 • 25 oktober 2022 • 19:00

  De groepssessies vinden elke 4e dinsdagavond van de maand plaats.

Volledig vergoed door de zorgverzekeraar! Geen eigen risico

 • ‘Ik denk dat ik zo’n 10 jaar insuline gespoten heb. Ik ben blij dat wij, Active Living en ik dit hebben bereikt. Ik denk dat dit niet gelukt zou zijn als ik het alleen had moeten doen. Mede door Karin haar inspirerende woorden en leefstijl adviezen en zeker ook van de mededeelnemers heb ik mijn doel weten te bereiken.
  Mijn leefregels zijn bijna ongemerkt veranderd, daardoor denk ik dat ik het vol kan houden. Ik hoef nu geen insuline meer te spuiten dat was mijn belangrijkste doel, daarnaast ben ik wat gewicht kwijt geraakt, een fijne bijkomstigheid.’
  Deelnemer CooL

  Meest gestelde vragen

  Zijn er dan echt geen kosten die ik zelf moet betalen voor het programma?

  Nee. Zodra wij een doorverwijsbrief van jouw huisarts hebben ontvangen, wordt het programma volledig vergoed door de basisverzekering en er wordt niets van je eigen risico afgehaald.Wij brengen geen extra kosten in rekening, dus er hoeft ook niks bijbetaald te worden.

  Hoe gaat dat in zijn werk met de verzekering?

  Als voorwaarde om deel te nemen aan het CooL programma dien je een verwijsbrief bij je huisarts te regelen óf de huisarts stuurt dit op eigen initiatief naar ons toe. Zodra deze verwijsbrief bij ons binnen is, dan regelen wij de declaraties rechtstreeks met jouw zorgverzekeraar.

  Ben je verzekerd bij: Zilveren Kruis, Ziezo, Pro Life, Interpolis, FBTO of De Friesland? Dan dien je zelf de facturen in te dienen bij de verzekeraar voor de vergoedde zorg welke wij leveren. De verzekeraar maakt het geld vervolgens over naar jouw rekening zodat je onze factuur kan betalen.

  Hoe kom ik aan een verwijsbrief?

  Na aanmelding via onze website wordt er contact met je opgenomen door een van onze coaches om de vervolgstappen van het programma door te nemen. Wij sturen je een mail met instructies en een blanco verwijsbrief die je kan sturen naar de huisarts.

  Wil je de verwijsbrief alvast downloaden? Klik dan hier.

  Hoe ziet een groepssessie eruit?

  Een groepssessie duurt 1,5 uur en wordt bij voorkeur op locatie gegeven. Per groepssessie behandel je één van de leefstijl gerelateerde thema’s (zie hiervoor inhoud basis- en onderhoudsprogramma op de website). De leefstijlcoach leidt de sessie en houdt de regie. Er is ruimte om informatie te delen met elkaar (alleen als je dat wilt!) en ook worden er opdrachten gedaan, besproken of meegegeven als huiswerkopdracht.

  Is sporten tijdens een groepssessie onderdeel van het programma?

  Nee, sporten is geen onderdeel van het programma. Het thema sporten en bewegen wordt uiteraard behandeld en richt zich vooral op de mogelijkheden bij jou in de buurt zodat je dit ook na het programma kan blijven doen.

  Krijg ik een beweeg- of voedingschema?

  Nee, je krijgt geen beweeg- of voedingschema. Tijdens het programma ga je je eigen haalbare doelen stellen en passende stappen zetten op het gebied van bewegen en voeding om zo een blijvende leefstijlverandering aan te houden.

  Ik loop ook een traject bij een fysiotherapeut of diëtist, nemen jullie zelf contact op met hen?

  In principe niet. Wij nemen wel drie keer tijdens het traject contact op met je huisarts om aan te geven waar je zit in het traject.

  Met wie kom ik in een groep?

  Dit verschilt. Een groep start vanaf 12 aanmeldingen en is in ieder geval niet groter dan 18 personen. De groep bestaat in ieder geval uit mensen die aan dezelfde volwaarden voldoen om deel te mogen nemen aan het programma. Zo zal elke deelnemer aan de slag gaan met zijn eigen persoonlijke doel op het gebied van leefstijl- en gedragsverandering.

  Er worden ook groepen gestart vanuit veiligheidsregio’s of bedrijven die voornamelijk uit die betreffende sector bestaan.

  Wanneer worden de groepssessies gegeven?

  Wij streven er naar om zo snel mogelijk een volgende groep te laten starten. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en kan daarom niet altijd met zekerheid van te voren worden aangegeven. Wij proberen altijd zo duidelijk mogelijk te communiceren over de status van de groep. De wachttijd kan zo’n 3 maanden zijn. De wachttijd vullen we desgewenst op met individuele gesprekken. Op onze aanmeldpagina kun je zien in welke plaatsen en regio’s we groepen gaan starten.

  Ik kan niet bij elke groepssessie aanwezig zijn, is dat een probleem?

  Nee, dat is geen probleem. Wij verwachten een aanwezigheid van 70%. Om het optimale uit het programma te halen, raden wij aan om zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij de groepssessies. Dit is voor jezelf, de groep en de coach het meest effectief.

  Hoe ziet een individuele sessie eruit?

  Deze vindt plaats via videobellen, telefonisch of fysiek op een locatie. Dit is afhankelijk van de coach en de plaats waar je woont. Je bepaalt samen met de coach hoe vaak en hoe lang de gesprekken duren (maximaal 45 minuten). Jij bepaalt over welk onderwerp je het wilt hebben en het biedt in ieder geval de ruimte om dieper in te gaan op bepaalde punten van jouw traject.

  Hoe vaak vindt een individuele sessie plaats?

  Dit is afhankelijk van de hoeveelheid gesprekken die jij zelf nodig vindt. Vanuit de zorgverzekeraar heb je tijdens het tweejarige traject recht op 7 uur aan individuele gesprekken (inclusief de intake).

  Wat is het verschil tussen jullie en andere CooL aanbieders?

  Wij bieden door heel Nederland CooL coaching aan. Daarnaast zijn we ook werkzaam in de preventieve sector bij bedrijven. Wij bieden de mogelijkheid een CooL traject binnen een bedrijf te starten voor een groep van minimaal 12 werknemers waarbij de coach naar jouw bedrijf toe komt.

  Wij zijn niet aangesloten bij een sportschool of diëtistenpraktijk. Het programma richt zich erop dat je zoveel mogelijk gebruik maakt van je eigen netwerk voor de langdurige leefstijlverandering.

  Wij brengen in geen enkel opzicht extra kosten in rekening, ook niet als de zorgverzekeraar het programma niet volledig vergoed.

  Vragen

  Voor vragen neem contact op met Active Living via:

  Ook voor een vrijblijvende kennismaking.

  CooL is niet gekoppeld aan een (verplicht) sportabonnement en/of dieet. Er zijn geen bijkomende kosten.

  Onze diensten

  Bekijk onze menukaart en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

  Neem contact op

  Heeft u interesse en wilt u graag meer informatie? Bel ons op 026-7410410 of mail naar info@activeliving.nl

  ISO

  Het managementsysteem van Active Living B.V. is goedgekeurd voor de volgende norm(en): ISO 9001:2015 en ISO 27001. Daarnaast is onze softwareleverancier ook ISO 27001 gecertificeerd.