Tel: 026 7410 410

Workshops en cursussen

Workshops zijn gecategoriseerd in de volgende thema’s:

 • Beweging
 • Mind-set
 • Voeding
 • Ontspanning
 • Ergonomie
Beweging

Power Yoga

Power Yoga biedt dynamische en krachtige yoga-oefeningen. Door gebruik te maken van een combinatie van ademtechnieken en dynamische houdingen ontwikkel je een optimale conditie, kracht en souplesse. 

Schermen 

Schermen is een flitsende en moderne vechtsport ontstaan uit de klassieke traditie van het duelleren. Tijdens een duel probeer je de tegenstander met het wapen te raken, zonder daarbij zelf geraakt te worden. Het is een spel van snelheid, behendigheid en slimheid. In een energieke workshop komen de beginselen van de schermsport aan bod, zoals aanvallen, verdedigen en strategie. Verschillende oefeningen volgen elkaar op, waarna alle deelnemers in staat zijn om uitgebreid met elkaar te duelleren. De nadruk ligt op het samen plezier hebben in een veilige omgeving en het uitdagen van elkaar en jezelf!

Tai Chi

Een oosterse krijgskunst die inzichtelijk maakt dat je vanuit beweging veel kunt leren over wie je bent en hoe je reageert. Je kunt ook anders leren bewegen en de transfer maken naar je dagelijks handelen.

Actief Wandelen 

Bij Actief wandelen is het de bedoeling dat je gaat wandelen op een niveau waarbij je in je vetverbrandingszone komt. Dit niveau is voor elk individu verschillend. Vetverbranding vindt plaats wanneer je minimaal 25 minuten op 65% van je maximale hartslag loopt (maximale hartslag = 220 – je leeftijd). Dus na ongeveer 25 minuten begin je pas met het verbranden van vet. Bij Actief wandelen leren wij je door middel van het handmatig meten van de hartslag op het juiste tempo te lopen.

Boksen

Een ultieme manier om eens los te komen van de vaste rolverdelingen binnen een team of een groep. Iedereen ziet zichzelf en de ander eens op een totaal andere manier bezig en niemand kan zich verschuilen. De alledaagse sleur doorbreken en loskomen van alle verantwoordelijkheden die u van uw mensen zo bezig kunnen houden en echt weer eens voelen dat je leeft, dat is wat wij u garanderen wanneer u deelneemt aan de boks workshop.

Mind-set

Baas over mindset en gewoonten

Creëer een positieve mindset die jou helpt het beste uit jezelf te halen! De workshop geeft je gereedschap om  eigen ingesleten patronen helder en duidelijk te krijgen. Word  bewust van jouw gewoonten in gedachten en gedrag en leer hoe jij deze kunt aanpakken.
Ondersteunen jouw gedachten en jouw huidige gewoonten jou in wat jij wilt bereiken of zie jij hierin wel verbetering mogelijk?  Je hebt altijd een keuze in denken en doen. Richt je focus op het positieve en raak overtuigd van positieve mindset tijdens deze workshop.
Na deze workshop ben je je bewust van belemmerende gedachten en heb je de handvatten en oefeningen voor het trainen van een gezonde positieve mindset.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Maak kennis met Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) en leer zelf de regie te pakken op je eigen gedrag. Word bewust van je onderbewuste en leer tijdens deze workshop denken, voelen en doen op één lijn te zetten. Vertelt jouw  non-verbale communicatie hetzelfde als dat wat je verbaal vertelt? NLP is op verschillende manier beschreven als de techniek van mind en de studie van succes.
Kies voor succes en kom er achter wat jouw hoogste waarden en drijfveren zijn en maak een schets van jezelf hoe jij je persoonlijk wilt ontwikkelen de aankomende jaren. NLP geeft je communicatieve technieken en vaardigheden die jou helpen communicatief sterker te maken, meer vertrouwen te geven en sterker in je eigen kracht te staan te laten staan.

Voeding

Gezond Lekker Eten 

Een kennismakingsworkshop over gezond eetgedrag. Hoe ziet een gezond voedingspatroon er uit, wat is gezonde voeding en hoe combineer ik gezond eetgedrag met alle eisen die het dagelijks leven aan mij stelt? In een theoretisch gedeelte gaat de diëtiste in op deze vragen en op vragen van de deelnemers. Het tweede gedeelte van deze kennismakingsworkshop is praktisch van aard. Onder leiding van de diëtiste gaan de deelnemers aan de slag met het bereiden van gezonde hapjes.

Ontspanning

Hart Ritme Variatie

HRV staat voor hartritme variabiliteit. De tijd tussen de ene hartslag en de andere wisselt telkens subtiel. Er is variatie in het hartritme. De hartritme variabiliteit bestaat opdat het hart zich aan de telkens veranderende behoeften van lichaam en geest moet aanpassen. Hoe groter de hartritme variabiliteit, het vermogen tot variatie, hoe beter we ons kunnen aanpassen. Kortom, hoe meer we in balans zijn. Wanneer je een hoge HRV hebt, kun je beter focussen en beter omgaan met de prikkels die we dagelijks ervaren. In deze workshop laten we door biofeedback zien welk effect we hebben op onze HRV. Je leert welke factoren van invloed zijn op de HRV en we gaan door middel van oefening de HRV direct vergroten.

Stress & ontspanning  

Iedereen ervaart in zekere mate wel eens stress in zijn/haar leven, maar hoe herken je stress, is stress altijd negatief en wat kun je er aan doen? Op dergelijke vragen wordt ingegaan tijdens de workshop stress & ontspanning. In een interactieve sessie wordt je uitgenodigd om jouw eigen stress (-signalen) te ontdekken. De workshop bestaat uit korte theoretische kaders met daarnaast overwegend praktische oefeningen om je kennis te laten maken met stress-signalen, ontspanningsoefeningen en gezondheidsvaardigheden.

Ergonomie

Zit Fit

Voor werknemers die veel computer/kantoorwerkzaamheden verrichten komen voorbeelden en praktische tips aanbod. Er wordt doorgenomen wat een ‘optimale’ zithouding is en wat daarbij komt kijken. Grotendeels ga je in de praktijk aan de slag gaan en worden werkplekken, indien nodig, aangepast bij de deelnemers.

Een appeltje schillen met te zwaar tillen

Voor lichamelijk zwaarder werk bij bijvoorbeeld medewerkers die veel in het magazijn werken en/ of veel til werkzaamheden verrichten worden praktische tips en verschillende gezonde werkhoudingen doorgenomen. Op een interactieve manier wordt op een preventieve gezonde houding bespreekbaar gemaakt en de juiste voorbeelden aan bod komen. .

Cursussen

Baas over mindset en gewoonten

De cursus bestaat uit 6 keer een sessie van 2 uur waarin op een interactieve manier de deelnemer mee wordt genomen in vermogen van mindset. Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg. Word bewust welke denk- en gedragspatronen van jou gewoonten zijn en word er bewust van of deze gewoonten opleveren wat je echt wilt dat deze  je opleveren. Tijdens deze cursus zul je handvatten toegereikt krijgen die jou helpen te werken aan de beste versie van jezelf. Vaardigheden vanuit het  Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) geven je inzicht in diepere persoonlijke motivatie en vaardigheden om doelbewust te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Wordt vrijer in het maken van je eigen keuzes, waardoor je flexibeler en succesvoller in het leven zult gaan staan.
De cursus kan gegeven worden aan een groep van 12 deelnemers, meer in overleg mogelijk.

Actief Wandelen

De cursus Actief Wandelen bestaat uit 3 sessies. In de eerste sessie wordt aangeleerd om in het juiste tempo en in de juiste houding te wandelen om vet te gaan verbranden. Bij de cursus wordt tijdens de vervolg sessies de focus gelegd op het in beweging blijven. Met behulp van persoonlijke doelen wordt er in de vervolglessen geëvalueerd: Wat is er goed gegaan? Waar liggen nog mogelijkheden om een gezondere beweegpatroon in te passen in de leefstijl?

Stress & Ontspanning

Je hebt nog zoveel te doen….. maar waar haal je de energie vandaan?

Overvloed aan informatie en gebrek aan tijd is tegenwoordig een herkenbaar probleem. Een voortdurend gevoel van spanning en stress kan op den duur leiden tot overspanning. Door gebrek aan rust en herstel daalt het energieniveau en daarmee ook je algehele fitheid. De kunst is om spanning en ontspanning af te wisselen en niet alleen thuis, maar ook tijdens werktijd.

In deze cursus ga je de uitdaging aan eens kritisch te kijken naar jouw balans tussen spanning en ontspanning. Je krijgt verschillende ontspanningstechnieken aangeleerd die meteen toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Je leert effectief te denken en de juiste prioriteiten te stellen waardoor je de hele dag uitgerust en fit genoeg bent om alles te kunnen doen wat voor jou belangrijk is.

Er wordt uitgebreid stilgestaan bij het thema stress. Niet het uit de weg gaan van stress, maar het (beter) omgaan met stress is hierbij de hoofdgedachte.

De cursus stress & ontspanning biedt inzicht, kennis en vaardigheden in het omgaan met stress in alledaagse omstandigheden en het bereiken van de door jou geformuleerde doelen.

De cursus heeft een duur van 6 sessies van 1,5 uur en kan gegeven worden aan een groep van maximaal 12 deelnemers.

Voeding

De voedingsdeskundige van Active Living verzorgt 6 keer een sessie van max. 1,5 uur. Elke sessie kent zijn eigen thema binnen de voeding- en receptenleer. Het doel van de cursus is dat deelnemers na 6 sessies zelf in staat zijn gezonde keuzes te maken, die bijdragen aan een volwaardig voedingspatroon. De cursus kan gegeven worden aan een groep van maximaal 12 deelnemers.

Contactformulier

Wilt u meer informatie over onze workshops en cursussen? Onze medewerkers staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

 

Marije van der Velde
Projectmanager
Contactgegevens
 • Telefoonnummer
  026 7410 410
 • E-mailadres
  info@activeliving.nl
Frank Broekhof
Projectmanager
 •  
Onze diensten

Bekijk onze menukaart en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact op

Heeft u interesse en wilt u graag meer informatie? Bel ons op 026-7410410 of mail naar info@activeliving.nl

ISO

Het managementsysteem van Active Living B.V. is goedgekeurd voor de volgende norm(en): ISO 9001:2015 en ISO 27001. Daarnaast is onze softwareleverancier ook ISO 27001 gecertificeerd.