Tel: 026 7410 410


Gezondheidstest
Gemeente Hoorn

Meld je aan voor de test bij Gemeente Hoorn en krijg direct inzicht in jouw gezondheid. De Gezondheidstest duurt circa 60 minuten en vindt plaats in het Stadhuis. 
 

Gezondheidstest 2019

Active Living is al jaren een dienstverlener die voor VGZ Gezondheidstesten afneemt.

Per 1 januari 2019 voert Active Living de Gezondheidstest weer uit voor verzekerden bij Coöperatie VGZ (met een aanvullende zorgverzekering van VGZ, IZA, VGZ voor de Zorg, UMC, Univé, ZEKUR of Zorgzaam).

In de voorwaarden van de aanvullende verzekering staat of hiervoor een vergoeding is opgenomen.

Voorwaarden

Bij deelname aan de Gezondheidstest dien je akkoord te gaan met de voorwaarden. Omdat wij je graag uitleggen waar je akkoord voor geeft, leggen wij hieronder de belangrijkste onderdelen uit:

De belangrijkste voorwaarde voor deelname aan de Gezondheidstest is dat je voldoende budget beschikbaar hebt (de gezondheidstest heeft een waarde van €200,-). 

Controleer je eigen polisvoorwaarden om zeker te weten of je recht hebt op deelname aan de Gezondheidstest. Je kunt hiervoor contact opnemen met de coöperatie van VGZ. Indien je niet over voldoende budget beschikt factureert Active Living de niet-declarabele kosten rechtstreeks aan jou.

Locatie

Active Living streeft ernaar om de Gezondheidstest zo dicht mogelijk bij jou te laten plaatsvinden. Wanneer je een account aanmaakt kies je direct uit een van de beschikbare locaties. Vervolgens kun je zelf een afspraak plannen op de getoonde opties. 

Wanneer je geen geschikte locatie en/of optie in het systeem treft, zie je de mogelijkheid om dit aan te geven. Wij nemen vervolgens telefonisch contact met je op. 

Inhoud

Wat krijg je bij de Gezondheidstest?

 1. Algemene vragenlijst over uw gezondheid;
 2. Meting van bloeddruk;
 3. Meting buikomvang & BMI (Body Mass Index);
 4. Bloedonderzoek: cholesterol & glucose;
 5. Urineonderzoek: bloed, eiwit & glucose;
 6. Gehoortest;
 7. Ogentest;
 8. Longfunctietest;
 9. Conditie;
 10. Persoonlijk aansluitend leefstijlgesprek met de leefstijlcoach; 
 11. Een jaar lang leefstijlcoaching;
 12. Gratis deelname aan leefstijlworkshops;

Leefstijlcoaching

Het is een individuele aanpak en we gaan uit van jouw kracht! Je gaat met een gespecialiseerde leefstijlcoach aan de slag met jouw doelen zoals voeding, beweging, stress, stoppen met roken en slapen. De focus wordt gelegd op vitaliteit en leefstijl. Dit pak je actief & samen op met een coach van Active Living, die jou de juiste vragen stelt en helpt motivatie te vinden.

Workshops

Gedurende het jaar organiseert Active Living verschillende workshops op gezondheidsthema’s. Hier kun je kosteloos aan deelnemen naar aanleiding van deelname aan de Gezondheidstest.

Workshops zijn gecategoriseerd in de volgende thema’s:

 • Beweging
 • Mind-set
 • Voeding
 • Ontspanning
 • Ergonomie

Voor meer informatie over de workshops kun je terecht op de pagina Workshops

Veelgestelde vragen

Gaat de Gezondheidstest van mijn eigen risico af?

Voor zorgkosten vanuit de basisverzekering geldt een eigen risico. De Gezondheidstest wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering maar vanuit de aanvullende verzekering. Voor de diensten vanuit de aanvullende verzekering geldt geen een eigen risico.

Wordt de Gezondheidstest volledig vergoed?

Afhankelijk van hoe je aanvullend verzekerd bent, wordt de Gezondheidstest volledig, gedeeltelijk of niet vergoed. Kijk daarom eerst goed in je polis (meestal staan er een aantal diensten genoemd die je kunt ‘afnemen’ binnen een jaarlijks ‘budget’). Er kan bepaald zijn dat je voor deze dienst een eigen bijdrage betaald. De kosten voor een Gezondheidstest bedragen 200 euro (dit is het bedrag wat van jouw budget wordt afgeschreven). Indien jouw budget van jouw aanvullende verzekering niet voldoende toereikend is dan factureert Active Living het resterende bedrag rechtstreeks aan jou. 

Wat gebeurt er met mijn testresultaten?

De testresultaten krijg je direct schriftelijk mee naar huis. Tevens worden ze opgeslagen in ons beveiligde systeem de Vitlounge. De testresultaten zullen nooit aan derden worden verstrekt.

Onze diensten

Bekijk onze menukaart en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact op

Heeft u interesse en wilt u graag meer informatie? Bel ons op 026-7410410 of mail naar info@activeliving.nl

ISO

Het managementsysteem van Active Living B.V. is goedgekeurd voor de volgende norm(en): ISO 9001:2015 en ISO 27001. Daarnaast is onze softwareleverancier ook ISO 27001 gecertificeerd.