Tel: 026 7410 410

Lichaamssamenstelling

Body Mass Index (BMI), vetpercentage en buikomvang

BMI is de verhouding tussen lichaamsgewicht en lichaamslengte en daarmee een maat voor overgewicht. Het risico op hart- en vaatziekten is verhoogd bij overgewicht, en neemt toe met de ernst van het overgewicht. Overgewicht vergroot tevens de kans op een verhoogde bloeddruk, suikerziekte, een verhoogd cholesterol gehalte, en het ontstaan van onder andere gewrichtsslijtage, blessures en psychische problemen.

Normwaarden BMI

Een verhoogd vetpercentage is een risicofactor voor het ontwikkelen van hart -en vaatziekten en klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Iemands postuur is niet noodzakelijk een indicatie voor het vetpercentage. Mensen die er slank uitzien en een relatief laag gewicht hebben kunnen toch een onveilig hoog vetpercentage hebben. Naarmate men ouder wordt kan deze situatie nog ongunstiger worden. Tijdens het verouderingsproces wordt namelijk spierweefsel vervangen door vetweefsel. Vooral buikvet verhoogt het risico op onder andere hart- en vaatziekten en suikerziekte.

Normwaarden vetpercentage

De buikomvang zegt naast het overgewicht ook iets over de plaats waar de extra kilo’s in het lichaam zich opstapelen. Bij de ‘appelvorm’ zitten de kilo’s in en rond de buik. Bij de ‘peervorm’ zit het meeste vet rondom heupen en dijen. Bij de ‘appelvorm’ is er een grote kans op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen, zoals diabetes, een verhoogd cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en kortademigheid.

Normwaarden buikomvang
Onze diensten

Bekijk onze menukaart en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact op

Heeft u interesse en wilt u graag meer informatie? Bel ons op 026-7410410 of mail naar info@activeliving.nl

ISO

Het managementsysteem van Active Living B.V. is goedgekeurd voor de volgende norm(en): ISO 9001:2015 en ISO 27001. Daarnaast is onze softwareleverancier ook ISO 27001 gecertificeerd.