Tel: 026 7410 410
  • Webinars en Workshops

    OVER VITALITEIT, LEEFSTIJL EN GEZONDHEID

Met onze webinars en workshops nemen wij deelnemers op een actieve manier mee in verschillende onderwerpen. In een periode van veel thuis werken, beperkte mogelijkheden tot sportactiviteiten en stressvolle periodes is het juist belangrijk om mensen te motiveren en te activeren. De leefstijlthema’s worden zowel in de vorm van een Workshop als Webinar gegeven.

Positieve Mindset

Creëer een positieve mindset die jou helpt het beste uit jezelf te halen! Tijdens de sessie krijg je gereedschap om eigen ingesleten patronen helder en duidelijk te krijgen. Word bewust van de gewoonten die je hebt in jouw gedachten en gedrag en leer hoe jij deze kunt aanpakken. Ondersteunen jouw gedachten en jouw huidige gewoonten jou in wat jij wilt bereiken of zie jij hierin wel verbetering mogelijk? Je hebt altijd een keuze in denken en doen Richt je focus op het positieve en raak overtuigd van een positieve mindset. Na de sessie ben je je bewust van belemmerende gedachten en heb je de handvatten en oefeningen voor het trainen van een gezonde positieve mindset.

Beweging

Bewegen is bewezen gezond, toch zitten we meer dan ooit stil. Ben jij je bewust van jouw dagelijkse beweging? Tijdens het Webinar vragen we je stil te gaan staan bij de hoeveelheid beweging die je hebt in je dagelijkse leven. Je zult ervaren dat je jezelf vitaler zult voelen door in beweging te komen. Tijdens de Workshop ervaar je zelf hoe prettig het is om in beweging te zijn en raak je overtuigd dat excuses om niet in beweging te komen (omdat je soms moe bent, lange werkdagen hebt of een druk sociaal leven hebt), niet opwegen tegen de voordelen van genoeg beweging. Zet het eerste stapje en leer welke kleine stapjes jou gaan helpen aan een actievere leefstijl. Een actieve leefstijl laat je goed in je vel zitten, letterlijk en figuurlijk!

Slapen

Creëer een positieve mindset die jou helpt het beste uit jezelf te halen! Tijdens de sessie krijg je gereedschap om eigen ingesleten patronen helder en duidelijk te krijgen. Word bewust van de gewoonten die je hebt in jouw gedachten en gedrag en leer hoe jij deze kunt aanpakken. Ondersteunen jouw gedachten en jouw huidige gewoonten jou in wat jij wilt bereiken of zie jij hierin wel verbetering mogelijk? Je hebt altijd een keuze in denken en doen. Richt je focus op het positieve en raak overtuigd van een positieve mindset. Na de sessie ben je je bewust van belemmerende gedachten en heb je de handvatten en oefeningen voor het trainen van een gezonde positieve mindset.

Stress & ontspanning

Je hebt nog zoveel te doen maar waar haal je de tijd en energie vandaan? Overvloed aan informatie en gebrek aan tijd is tegenwoordig een herkenbaar probleem. Een voortdurend gevoel van spanning en stress kan op den duur leiden tot overspanning. Door gebrek aan rust en herstel daalt het energieniveau en daarmee ook je algehele fitheid. De kunst is om spanning en ontspanning af te wisselen en niet alleen thuis, maar ook tijdens werktijd In de sessie ga je de uitdaging aan eens kritisch te kijken naar jouw balans tussen spanning en ontspanning. Je krijgt verschillende ontspanningstechnieken aangeleerd die meteen toepasbaar zijn in het dagelijks leven. We staan uitgebreid stil bij het thema stress. Niet het uit de weg gaan van stress, maar het ( omgaan met stress is hierbij de hoofdgedachte.

Gezonde eetgewoontes

Eten doen we al sinds we bestaan en is noodzakelijk voor het voortbestaan. Je zou zeggen dat we in de loop van de jaren hier heel goed in zijn geworden. Toch is het lastig. Wat maakt het lastig voor jou? Tijdens het Webinar gaan we aan de slag met bewustwording van ons eigen voedingspatroon Welke gewoontes heb ik nu en zou ik hier een verandering in willen maken? Tijdens de Workshop ga je ook nog aan de slag met de coach met het bereiden van een gezond hapje.

Ergonomie – (Thuis) Werkplekadvies

Na corona werken steeds meer mensen hybride. Thuis wordt vaak gewerkt in een geïmproviseerd thuiskantoor. Hoe creëer jij een efficiënte en gezonde werkomgeving, zowel thuis als op kantoor? Er zijn een aantal voorwaarden waaraan een ergonomische werkplek dient te voldoen. Een goede instelling van jouw werkplek is namelijk een voorwaarde om lichamelijke klachten te voorkomen of te verhelpen. Je past direct een actieve werkhouding toe tijdens de Webinar worden de werkplek instellingen, beweeggewoontes en oefeningen voor op de werkplek doorgenomen. Het thema ergonomie wordt ook in Workshop vorm aangeboden en wordt dan aangepast aan de werkzaamheden van de doelgroep.

Onze diensten

Bekijk onze menukaart en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact op

Heeft u interesse en wilt u graag meer informatie? Bel ons op 026-7410410 of mail naar info@activeliving.nl

ISO

Het managementsysteem van Active Living B.V. is goedgekeurd voor de volgende norm(en): ISO 9001:2015 en ISO 27001. Daarnaast is onze softwareleverancier ook ISO 27001 gecertificeerd.