Tel: 026 7410 410
 • Slimmer naar een gezonde Leefstijl

  2 jarig programma – Coaching door Diëtist – Fysiotherapeut – Buurtsportcoach en Leefstijlcoach
 • Slimmer naar een gezonde Leefstijl

  2 jarig programma – Coaching door Diëtist – Fysiotherapeut – Buurtsportcoach en Leefstijlcoach

Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER programma helpt hierbij. Een begeleidingsteam ondersteunt u bij het aanpassen van uw voedingspatroon en beweegpatroon. Dit begeleidingsteam bestaat uit een diëtist, een fysiotherapeut, een buurtsportcoach en een leefstijlcoach. Naast meer bewegen en gezondere voeding is er aandacht voor meer aspecten van een gezonde leefstijl, zoals gezond slapen en het verminderen van stress. Het programma is deels individueel en deels in een groep.

Wie kan er meedoen (criteria)?

SLIMMER is een programma voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40). Daarnaast is het belangrijk dat iemand gemotiveerd is én in staat is een leefstijlprogramma te volgen. Een verwijzing van de huisarts is nodig.

Dit programma bieden wij in Belfeld en Zevenaar aan. Met een verwijsbrief vanuit de huisarts is het programma kosteloos mogelijk

 • Meld je aan bij jouw huisarts. Een verwijzing van de huisarts is nodig om deel te kunnen nemen.
 • Je wordt benaderd en uitgebreid geïnformeerd, waarna jij besluit om wel of niet mee te doen.
 • Besluit je deel te nemen dan meldt je je aan via de aanmeldknop op deze pagina. Wij nemen vervolgens contact met jou op om een intakegesprek in te plannen. Hierbij is EERST een verwijzing van de huisarts nodig.


Maak kennis met team Zevenaar!

Susanne Hustinx

Dietiste Voeding & Dieet Plus

Emma Beijer

Fysio/ Beweegtherapeut bij Fysio-Z

Roy Polman

Leefstijlcoach Active Living


Weet je jouw BMI niet? Bereken hem hier!

Your BMI is

Zeker uw doel bereiken?
Volledig vergoed door de zorgverzekeraar!

Deelnemen gaat als volgt:

 • Meld je aan bij uw huisarts. Een verwijzing van de huisarts is nodig om deel te kunnen nemen.
 • Je wordt benaderd en uitgebreid geïnformeerd, waarna jij besluit om wel of niet mee te doen.
 • Besluit je deel te nemen dan meld je je aan via de aanmeldknop op deze pagina. Wij nemen vervolgens contact met jou op om een intakegesprek in te plannen. Hierbij is EERST een verwijzing van de huisarts nodig.

Wat houdt deelnemen in?

Je krijgt twee jaar begeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut, een leefstijlcoach en een buurtsportcoach. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijk je samen hoe jij je gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het SLIMMER programma worden (indien je voldoet aan de criteria) geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

De diëtist:

Je bezoekt de diëtist minimaal 3 en maximaal 6 keer. Indien gewenst, mag je partner meekomen. De diëtist houdt rekening met je persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten. Daarnaast zal er 1 groepsbijeenkomst worden georganiseerd rondom het thema gezonde voeding.

De fysiotherapeut:

Je volgt een wekelijkse bijeenkomst gedurende 6 maanden. Samen met anderen werk je toe naar het behalen van de beweegrichtlijnen voor volwassenen. Je begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden.

Na zes maanden maak je kennis met de buurtsportcoach in de gemeente. De buurtsportcoach begeleidt jou naar het vinden van een voor jou passende beweegactiviteiten in de buurt.

De leefstijlcoach:

Om je te ondersteunen bij het volhouden van meer bewegen en gezond eten is er een eerste individueel coachgesprek in maand 7. Daarnaast zijn er twee groepsbijeenkomsten: in maand 9 en maand 12.

In het tweede jaar zijn er vervolgens 4 individuele coachgesprekken.

Start groepen

Startbijeenkomst: Dinsdag 1 oktober 16:30


Locatie programma:
Fysiocentrum Zevenaar
Mercurion 5


Maak kennis met team Belfeld!

Lisa van den Berg

Voeding is het beste medicijn om fit en gezond te zijn. De diëtisten/darmspecialisten van Livade helpen je met al je voedingsvragen. 

Onze specialisaties liggen o.a. bij; het immuunsysteem /darmen/hormonen/de huid/kinderen/ welvaartsziekten. We werken volledig op de fysiologie van het lichaam en daarmee gaan we de oorzaak van klachten achterhalen. Op basis van de fysiologie maken we samen een volledig behandelplan wat praktisch, makkelijk toepasbaar is en goed is vol te houden natuurlijk. Want, eten is iets leuks en lekkers en dat moet het ook zeker blijven 😉 Ik help je met je motivatie!

Sabine Zelen

Mijn naam is Sabine Zelen, ik ben een enthousiaste leefstijlcoach die graag samen met jou aan de slag gaat om jezelf letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen op weg naar een gezonde(re) leefstijl.

Elk kleine stapje vooruit zorgt voor meer zelfinzicht én zelfvertrouwen. Op zoek naar een balans die goed voelt en bij jouw past.

Sanne Janssen

Ik ben Sanne Janssen, fysiotherapeut en beweegcoach bij Fysiocentrum Beweeg.

Ik ben dagelijks bezig met het lichaam, bewegen en sporten door mijn werk. Privé beweeg ik ook graag om ervoor te zorgen dat mijn lijf, maar ook de geest in goede conditie blijft. Ik hoop dat ik mijn enthousiasme met betrekking tot bewegen en een betere leefstijl ontwikkelen op jullie kan overbrengen, zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen en de gezondheid kan optimaliseren.

Mocht jij binnenkort nog een keertje op de prins hendrikstraat aanwezig zijn, laat me dat even weten. Kunnen we elkaar misschien nog even kort zien en elkaar ‘leren kennen’.

Jits Jansen

Op zoek naar een gezonde leeftstijl? Ik help u graag.

Beweging is goed voor lichaam en geest en is de kern van ons bestaan. Het loopt dan ook als rode draad door mijn leven, zowel privé als professioneel. Dagelijks werk ik met heel veel plezier om elke cliënt en sporter het beste uit zichzelf te laten halen. Dit draagt bij aan een goede gezondheid en een hoge vitaliteit.

Tot snel, met sportieve groet Jits Jansen

Adres: Raadhuisplein 8, 5975 BK Sevenum
Telefoonnummer: 06 83 04 54 75

Adres: Markweg 11, 6883JL Velp
Telefoonnummer: 06 51 73 21 96

Adres: Prins Hendrikstraat 25, 5951 EN Belfeld
Telefoonnummer: 077 475 1505

Adres: Prins Hendrikstraat 25, 5951 EN Belfeld
Telefoonnummer: 077 475 1505

Meest gestelde vragen

Wat is het doel van de GLI?

Het doel van de GLI is werken aan een gezond voedingspatroon, 5-10% gewichtsverlies, minimaal 150 min matig intensieve beweging per week en kennismaking met lokaal sport- en bewegingsaanbod.

Zijn er dan echt geen kosten die ik zelf moet betalen voor het programma?

Nee. Zodra wij een doorverwijsbrief van jouw huisarts hebben ontvangen, wordt het programma volledig vergoed door de basisverzekering en er wordt niets van je eigen risico afgehaald. Wij brengen voor het programma geen extra kosten in rekening, dus er hoeft ook niks bijbetaald te worden. 

Hoe gaat dat in zijn werk met de verzekering?

Als voorwaarde om deel te nemen aan het programma Slimmer dien je een verwijsbrief bij je huisarts te regelen óf de huisarts stuurt dit op eigen initiatief naar ons toe. Zodra deze verwijsbrief bij ons binnen is, dan regelen wij de declaraties rechtstreeks met jouw zorgverzekeraar.

Ben je verzekerd bij: Zilveren Kruis, Ziezo, Pro Life, Interpolis, FBTO of De Friesland? Dan dien je zelf de facturen in te dienen bij de verzekeraar voor de vergoedde zorg welke wij leveren. De verzekeraar maakt het geld vervolgens over naar jouw rekening zodat je onze factuur kan betalen.

Hoe kom ik aan een verwijsbrief?

Indien je voldoet aan de criteria van het programma Slimmer, dan kun je een verwijsbrief in overleg met je huisarts regelen ( https://www.belfeldsehuisartsen.nl/). Daarnaast wordt er na aanmelding via onze website contact met je opgenomen door een van onze coaches om de vervolgstappen van het programma door te nemen. Mocht je hulp nodig hebben bij het regelen, dan leggen we je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Hoe ziet een bijeenkomst eruit?

Startbijeenkomst

Tijdens de startbijeenkomst maakt je kennis met de diëtist, de fysiotherapeut, de buurtsportcoach en de leefstijlcoach. Zij zullen je nadere uitleg geven over het programma. Daarnaast plan je het intakegesprek met de diëtist en is er ruimte om vragen te stellen. Ook is het fijn om alvast kennis te maken met de andere deelnemers.


Voeding
In de eerste 6 maanden van het programma wordt je begeleidt door een diëtist door middel van een aantal persoonlijke consulten. Daarnaast organiseert zij één bijeenkomst over voeding. Deze bijeenkomst duurt 1u, waarbij ruimte is om informatie te delen met elkaar (alleen als je dat wilt!) en ook worden er opdrachten gedaan en besproken.


Beweging
In de eerste 6 maanden van het programma gaat je wekelijks in een vaste groep bewegen. Dit is op een gevarieerde en laagdrempelige manier waardoor iedereen op zijn eigen niveau en tempo kan deelnemen. Naast het bewegen ga je ook aan de slag met je eigen beweegplan, leer en stimuleer je elkaar en ga je onderzoeken welke vorm van bewegen bij je past. De bijeenkomsten worden verzorgt door een fysiotherapeut en ook de buurtsportcoach zal af en toe aanwezig zijn.

 

Gedragsbehoud

Na de eerste 6 maanden krijgt u hulp van een leefstijlcoach, naast individuele gesprekken organiseert zij 2 groepsbijeenkomsten van elk één uur waarin diverse thema’s rondom leefstijl en gedragsbehoud aan bod komen.

 

Alle groepsbijeenkomsten vinden plaats in Gemeenschapscentrum De Hamar, Stevensplein 2, 5951 DV Belfeld

Met wie kom ik in een groep?

Dit verschilt. Een groep bestaat uit 10 tot 15 personen. De groep bestaat in ieder geval uit mensen die aan dezelfde volwaarden voldoen om deel te mogen nemen aan het programma. Zo zal elke deelnemer aan de slag gaan met zijn eigen persoonlijke doel op het gebied van leefstijl- en gedragsverandering. Tijdens de wekelijkse beweegmomenten zal de fysiotherapeut rekening houden met de verschillen in niveau, waardoor een ieder kan deelnemen naar zijn of haar mogelijkheden.

Ik kan niet bij elke groepssessie aanwezig zijn, is dat een probleem?

Nee, dat is geen probleem. Wij verwachten een aanwezigheid van 80%. Om het optimale uit het programma te halen, raden wij aan om zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij de groepsbijeenkomsten. Dit is voor jezelf, de groep en de diëtist/fysiotherapeut/leefstijlcoach het meest effectief.

Hoe ziet een individueel consult/coachgesprek eruit?

Je bepaalt zelf over welk onderwerp je het wil hebben en het gesprek biedt in ieder geval de ruimte om dieper in te gaan op uw persoonlijke doelen rondom gezonde voeding en leefstijl.

De individuele consulten/coachgesprekken vinden plaats bij Fysiocentrum Beweeg
Prins Hendrikstraat 25, 5951 EN Belfeld. Mocht er een reden zijn om het gesprek telefonisch of via beeldbellen te doen dan is dit ook mogelijk.

Hoe vaak vindt een individueel consult/coachgesprek plaats?

Dit is afhankelijk van de hoeveelheid gesprekken die jij zelf nodig vindt. Vanuit de zorgverzekeraar heb je tijdens het tweejarige traject recht op 3,5 uur aan individuele gesprekken (inclusief de intake) met de diëtist en 2,5u met de leefstijlcoach.

Wat doet de diëtist?

U bezoekt de diëtist minimaal 3 en maximaal 6 keer in het eerste halfjaar. Indien gewenst, mag uw partner meekomen. Er wordt een 0- meting vragenlijst afgenomen en er wordt stil gestaan bij wat er nu al wel goed gaat en wat niet. Als u een voedingsdagboek heeft bijgehouden wordt deze besproken. U krijgt advies hoe u gezonder kunt gaan eten, waarbij rekening gehouden wordt met uw persoonlijke omstandigheden. Er wordt besproken wat u wilt bereiken en wat wenselijk en haalbaar is. Tijdens het laatste bezoek aan de diëtist wordt  u opnieuw gevraagd een vragenlijst in te vullen en worden uw resultaten besproken.

Wat ga ik doen bij de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is de coach die u leert op welke manier u verantwoord kunt sporten en bewegen, die stimuleert om zelfstandig te gaan bewegen en sporten. Hij/zij brengt u in contact met verschillende manieren van bewegen. In de eerste zes maanden zijn er voorlichtingen, en activiteiten van bewegen en sporten binnen en buiten het sportcentrum. Alles is er op gericht om zelfstandig te starten met bewegen en het vol te kunnen houden, ook na twee jaar.

Wat doet een sportcoach of beweegmakelaar?

In de eerste maanden van het traject nodigt de fysiotherapeut de buurtsportcoach of beweegmakelaar uit bij een van de bijeenkomsten. Dit zijn professionals die op de hoogte zijn van alle soorten sport- en beweegclubjes in de regio. Samen met u zoeken ze wat het beste bij u past, wat u echt leuk vinden en dus zou kunnen volhouden.

Wat doet een leefstijlcoach?

Na u aanmelding bij het programma Slimmer belt de leefstijlcoach u waarin het programma uitgebreid wordt uitgelegd. Als u bij de huisarts nog geen verwijsbrief heeft geregeld, dan helpt zij u om dat alsnog te doen. Om u te ondersteunen bij het volhouden van meer bewegen en gezond eten en daarnaast te informeren over andere belangrijke thema’s rondom een gezonde leefstijl zijn er twee groepsbijeenkomsten met de leefstijlcoach, in maand 9 en maand 12. In het tweede jaar zijn er vervolgens 5 individuele coachmomenten mogelijk met de leefstijlcoach, hierin kunnen buiten gezonde voeding en beweging ook andere thema’s die te maken hebben met uw leefstijl aan bod komen. Aan het einde van het programma vult u wederom een vragenlijst in. Tijdens het laatste coachmoment worden deze resultaten met u besproken. 

Wat is het verschil tussen het Cool-programma en SLIMMER?
 • Beide programma’s hebben eenzelfde doel om mensen te begeleiden naar een gezondere en fittere leefstijl. De aanpakt verschilt, waarbij SLIMMER een meer praktische aanpakt heeft en deelnemers met name in het eerste half jaar door een intensieve begeleiding op voeding en beweging wordt geholpen om de eerste stappen naar een gezondere leefstijl te maken.
 • Een groot verschil is dat u bij SLIMMER wordt begeleidt door meerdere professionals en bij COOL alleen door een Leefstijlcoach.
 • Daarnaast wordt binnen het programma SLIMMER standaard een wekelijks beweegprogramma aangeboden van een half jaar, dit is geen standaard onderdeel van COOL. In sommige gevallen wordt er wel een apart sportaanbod aangeboden.
 • De diëtist binnen SLIMMER kan over het algemeen vanuit haar expertise en de beschikbare consult-uren specifieker ingaan op (complexe) voedingsvraagstukken, binnen het COOL-programma is de leefstijlcoach meer een generalist die buiten voeding de deelnemers op meerdere thema’s rondom leefstijl coacht.
Preventief Medisch Onderzoek Active Living
Preventief Medisch Onderzoek Active Living
Onze diensten

Bekijk onze menukaart en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact op

Heeft u interesse en wilt u graag meer informatie? Bel ons op 026-7410410 of mail naar info@activeliving.nl

ISO

Het managementsysteem van Active Living B.V. is goedgekeurd voor de volgende norm(en): ISO 9001:2015 en ISO 27001. Daarnaast is onze softwareleverancier ook ISO 27001 gecertificeerd.