Tel: 026 7410 410
  • leefstijlcoaching

Aan de slag met leefstijldoelen? De leefstijlcoach van Active Living helpt deze te bereiken.

De leefstijlcoach motiveert en begeleidt mensen bij het ontwikkelen van een plan van aanpak voor duurzame (succesvolle) gedragsverandering. De focus ligt hierbij op drie essentiële vaardigheden:

  1. Bewustwording van eigen leefstijlgedrag. Door in gesprek te gaan over de voor- en nadelen van het (realistisch en helder) gestelde doel krijgt iemand meer inzicht in zijn/haar eigen motivatie en gedrag. Inzicht is essentieel om het gedrag te kunnen veranderen. 
  2. Ontwikkelen van een persoonlijke strategie om gezonder gedrag eigen te maken. Mensen worden gestimuleerd om zelf (mede) verantwoording voor het plan van aanpak te nemen;
  3. Motivatie en stimulatie om daadwerkelijk zijn/haar strategie voor duurzame gedragsverandering te gaan uitvoeren en dat vol te houden.

De leefstijlcoach stelt gerichte vragen en vraagt door. Daarnaast worden tips en kennis gedeeld en opdrachten meegegeven. Eén leefstijlgesprek duurt 30 minuten.

Pakket 1 ‘De eerste stap’

Eenmalig leefstijlcoachgesprek + deelname aan webinars

In een eenmalig coachgesprek concretiseren we het doel van de medewerker. Hierbij gaan we verder in op punt 1 (inzicht vergroten) en het formuleren van een eerste stap richting het doel. Het sluit goed aan wanneer medewerkers een eerste opstapje nodig hebben. Vervolgens gaan zij zelf aan de slag om vervolgstappen te bedenken en om hun doel te behalen. Dit vraagt veel eigen regie.

Pakket 2 ‘Een krachtige basis’

3 maanden leefstijlcoachbegeleiding + deelname aan webinars

Dit pakket bestaat uit 6 leefstijlcoachgesprekken die zorgen voor een goede basis voor gedragsverandering. Mensen krijgen inzicht, maken een plan van aanpak en evalueren samen met de leefstijlcoach acties in een volgend gesprek. De leefstijlcoach stuurt waar nodig bij.

Pakket 3 ‘Duurzaam succesvol!’

1 jaar leefstijlcoachbegeleiding + deelname aan webinars

Dit pakket bestaat uit ongeveer 15 leefstijlcoachgesprekken en is de meest effectieve manier om succesvolle gedragsverandering te bewerkstelligen. Hierbij doorlopen we steeds weer stap 1, 2 en 3 van de vaardigheden, zodat mensen steeds dichter bij het behalen van hun doel(en) komen. Door de frequente gesprekken blijft de aandacht goed bij het doel, blijven mensen motivatie houden om er ‘tegenaan te gaan’ en wordt er snel bijgestuurd bij een mogelijke terugval.

Vitafy – Vitality for you
Hét leefstijlplatform van Active Living 

Vitaliteit is volgens Active Living; het zelf willen en kunnen managen van gedragsverandering richting een gezonde(re) leefstijl. 
De Active Living coach motiveert en begeleidt een deelnemer bij het ontwikkelen van een plan van aanpak voor gedragsverandering.

Ga naar Vitafy voor onze coaching, workshops, webinars en overige producten.

Preventief Medisch Onderzoek Active Living
Preventief Medisch Onderzoek Active Living

Of kies direct voor een 2 jarig gratis CooL traject

CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een van de gecombineerde Leefstijlinterventies die bewezen effectief is om je leefstijl te veranderen.

De doelstelling is een gewichtsverlies van tenminste 5% – 10%. Het gaat daarbij om een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. De leefstijlcoach helpt je keuzes te maken om in actie te komen en concrete stappen te zetten naar jouw persoonlijke doel.

Het CooL programma heeft een duur van 2 jaar en bestaat uit individuele sessies en 16 groepssessies.
Onze diensten

Bekijk onze menukaart en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact op

Heeft u interesse en wilt u graag meer informatie? Bel ons op 026-7410410 of mail naar info@activeliving.nl

ISO

Het managementsysteem van Active Living B.V. is goedgekeurd voor de volgende norm(en): ISO 9001:2015 en ISO 27001. Daarnaast is onze softwareleverancier ook ISO 27001 gecertificeerd.