Tel: 026 7410 410

Health Check / PMO

Gedragsverandering op gebied van gezondheid begint met meten. 

Leefstijlcoaching

Begeleiding van medewerkers op gebied van leefstijl naar aanleiding van een Health Check / PMO.

Vragenlijstonderzoek

Mentale gezondheidsrisico’s in beeld brengen door wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten.  

Workshops & Cursussen

Verschillende workshop voor organisaties of medewerkers gecategoriseerd in verschillende gezondheidsthema’s.

Integraal Preventief Medisch Onderzoek (IPMO)

Een Health Check / PMO wanneer de medewerker er klaar voor is, het hele jaar door inclusief leefstijlcoaching, workshops en cursussen. Geen losse gezondheidsinitiatieven meer maar een duurzame oplossing voor het Preventief Medisch Onderzoek, dat is het IPMO.

Veelgestelde vragen

Waarom zou je een PMO of PAGO aanbieden?

Een PMO of PAGO kan jouw organisatie vitaler maken en vergroot de duurzame inzetbaarheid. Naast inzicht in de fysieke en mentale gezondheid krijgen medewerkers een individueel advies. Wij maken medewerkers bewust van (on)gezond gedrag en coachen hun naar een gezondere leefstijl. Een anonieme groepsrapportage geeft vervolgens jouw organisatie handvatten om aan de slag te gaan met verbeterpunten. Een bijkomend voordeel van een PMO is dat het de medewerkerstevredenheid vergroot. Mooi meegenomen in deze tijden van een krappe arbeidsmarkt!

Wat is het verschil tussen een PMO en PAGO?

Het PAGO (Periodiek Arbeids Gezondheidskundig Onderzoek) richt zich op het in kaart brengen van arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s. Denk hierbij aan een gehoortest voor productiemedewerkers of oogtest : het testen van het gezichtsvermogen? voor chauffeurs.

Een PMO (Preventief Medisch Onderzoek) is uitgebreider, want het brengt naast de arbeidsgerelateerde risico’s ook de algemene gezondheidsrisico’s in kaart. Er zijn dan onderzoeken in het protocol opgenomen als Dit zijn bijvoorbeeld medische onderzoeken zoals een bloeddrukmeting, cholesterol vingerprik en vetpercentage.

Daarnaast wordt ook nog wel eens de term Periodiek Medisch Onderzoek gebruikt. De inhoud hiervan komt overeen met een Preventief Medisch Onderzoek en daarom wordt deze term steeds minder gebruikt.

Is een PMO wettelijk verplicht voor een werkgever?

Ja, het aanbieden van een preventief medisch onderzoek aan je medewerkers is verplicht volgens de Arbowet. Hoe vaak en in welke vorm je een medisch onderzoek moet aanbieden staat niet omschreven in de Arbowet. Volgens Active Living moet je als werkgever niet alleen een PMO aanbieden omdat dit verplicht is. Het is de uitgelezen kans om de vitaliteit en gezondheid van jouw medewerkers in kaart te brengen en te verbeteren.

Hoeveel kost een Preventief Medisch Onderzoek?

Een PMO is maatwerk en de kosten kunnen daarom enorm verschillen. Gemiddeld kost een PMO bij Active Living tussen de € 80,- en € 150,- per medewerker. Factoren die hierbij meespelen zijn het soort en aantal onderzoeken, inzet van een leefstijlcoach of arts en het aantal medewerkers in jouw organisatie.

Hoe zit het met de privacy van werknemers bij een PMO?

Door Active Living wordt aan de werkgever een anonieme eindrapportage verstrekt. Omdat de gegevens niet naar individuele resultaten mogen leiden, moet de groepsgrootte waarover gerapporteerd wordt uit minimaal 15 deelnemers bestaan.

De privacy van de werknemers wordt verder gegarandeerd door ons goed beveiligde systeem. Wij zijn ISO 9001 – 2015 gecertificeerd.

Wat moet ik allemaal regelen voor een PMO bij mijn organisatie?

Op bijna alle gebieden kan Active Living jouw ontzorgen. Denk hierbij aan de planning en promotie van het PMO. Het is uiteraard ook mogelijk om hierin de regie te houden.

Onze diensten

Bekijk onze menukaart en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact op

Heeft u interesse en wilt u graag meer informatie? Bel ons op 026-7410410 of mail naar info@activeliving.nl

ISO

Het managementsysteem van Active Living B.V. is goedgekeurd voor de volgende norm(en): ISO 9001:2015 en ISO 27001. Daarnaast is onze softwareleverancier ook ISO 27001 gecertificeerd.