Tel: 026 7410 410

Vitafy: StartToChange · A&O fonds

Welkom op de informatiepagina voor de stimuleringsregeling

Wat is Vitafy: StartToChange?

Vitafy: StartToChange is een vitaliteitsprogramma dat jouw medewerkers inzicht geeft in hun gezondheid en gedragsverandering stimuleert. Voor het programma kan een subsidie van € 5.000,- worden aangevraagd onder de stimuleringsregeling van het A&O. Maximaal 35 medewerkers binnen jouw gemeente kunnen dankzij deze regeling deelnemen aan Vitafy: StartToChange.

Inhoud Vitafy: StartToChange

 • 1. Digitale vragenlijst

  Vitafy: StartToChange start met een digitale vragenlijst. Je kunt kiezen voor de vragenlijst ‘Leefstijlcheck’ die met name ingaat op de BRAVO leefstijlthema’s (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, Ontspanning) en persoonlijke doelen van medewerkers óf voor de ‘Quickscan Bevlogenheid’. In deze laatste vragenlijst komen ook leefstijlthema’s aan bod, maar is de focus gericht op de psychosociale arbeidsbelasting.

 • 2. Vitafy Box

  Medewerkers krijgen een healthcheck-box thuisgestuurd waarmee zij zelf hun cholesterol, glucose en buikomvang kunnen meten. Medewerkers nemen zelf op ieder gewenst moment eenvoudig bloed af met behulp van een vingerprikje. De bewaarvloeistof in het buisje zorgt ervoor dat het bloed ‘gewoon’ per (medische) post retour gestuurd kan worden naar het laboratorium. De analyse in het laboratorium is net zo betrouwbaar als bij een traditionele bloedafname. Binnen enkele dagen ontvangen zij het resultaat van het bloedonderzoek.

 • 3. Twee consulten leefstijlcoaching

  De opgeleide leefstijlcoaches van Active Living gaan jouw medewerkers één-op-één begeleiden naar een gezondere leefstijl. Het contact vindt digitaal plaats en bestaat uit 2 consulten. De focus ligt tijdens deze gesprekken compleet bij de persoonlijke wens en behoeften. De coach stimuleert medewerkers om op het gebied van onder andere voeding, beweging, ontspanning en mindset het beste uit zichzelf te halen.

 • 4. Webinars

  Tijdens Vitafy: StartToChange worden verschillende webinars aangeboden met als onderwerp de BRAVO thema’s. Met deze webinars krijgen medewerkers verdieping op onderwerpen zoals voeding, beweging, positieve mindset en ontspanning.

 • 5. Rapportage

  De organisatie ontvangt een rapportage over de resultaten van de digitale vragenlijst. Belangrijk is dat individuele resultaten nooit te herleiden zijn naar een individu! De groepsgrootte moet daarom tenminste 15 deelnemers zijn.

Inhoud en voorwaarden stimuleringsregeling

 • Het is een subsidie van € 5000,- voor nieuwe projecten binnen jouw gemeente.
 • Het project moet gericht zijn op vitaliteit en wendbaarheid van medewerkers en organisatie.
 • Er moeten tenminste 15 medewerkers deelnemen aan het project.
 • De subsidie aanvraag dient door gemeentes zelf te worden gedaan vóór 30 november 2021.
 • De gemeente levert een projectplan in.

Onze diensten

Bekijk onze menukaart en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact op

Heeft u interesse en wilt u graag meer informatie? Bel ons op 026-7410410 of mail naar info@activeliving.nl

ISO

Het managementsysteem van Active Living B.V. is goedgekeurd voor de volgende norm(en): ISO 9001:2015 en ISO 27001. Daarnaast is onze softwareleverancier ook ISO 27001 gecertificeerd.