Tel: 026 7410 410

“Door Active Living kreeg ik weer een gezonde levensstijl”

Door vroegtijdige pensionering kwam ik in een toestand terecht waar niets meer hoefde en waar alles mocht. Dus eten, drinken, uitslapen en snacks uit de muur werden mijn dagelijks patroon. De alarmbellen gingen af toen ik door mijn dikke buik mijn sokken niet meer kon aantrekken en ik de veters van mijn schoenen niet meer kon strikken. Na een afspraak met de huisarts gingen de alarmbellen helemaal rinkelen. 130 kg, BMI van 40, Diabetes 2, te hoge bloedruk etc. Mijn huisarts verwees me direct naar de praktijkondersteuner die me vervolgens inschreef bij Active Living om het CooL traject van 2 jaar te volgen. “Veel succes”, zei de huisarts nog. “Maar voor jou wordt het een lange weg naar herstel!”.

 Cool cursus

Baat het niet, dan schaadt het ook niet, zo ging ik de cursus in. Bovendien werd de cursus toch betaald door mijn zorgverzekering, dus financiële zorgen had ik niet. Maar gaandeweg werd ik steeds enthousiaster door de lesstof die werd aangeboden. Leefstijlcoaches Eline en Karin lieten zich daarbij van hun beste kant zien om de lesstof tijdens de groepsessies helder en duidelijk uit te leggen. Belangrijkste punt van de lessen was dat je d.m.v. de opdrachten leert naar jezelf te kijken om zo je verkeerde levensstijl een positieve wending te geven. Ook was er elke twee maanden een individueel gesprek met de leefstijlcoach om de resultaten van de afgelopen periode te bespreken en nieuwe doelen vast te stellen. Ik maakte daarbij gebruik van het SMART principe wat ook veel gebruikt wordt in het bedrijfsleven. Deze aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen en ik ben heel tevreden met het uiteindelijk resultaat.

Evaluatie na COOL cursus van 2 jaar

Kijk naar de foto met mijn certificaat en zie de verschillen t.o.v. de eerste foto. Ik ben bijna onherkenbaar veranderd en straal weer energie uit. Niet slecht voor iemand die binnenkort 70! jaar wordt. Mijn BMI is gezakt van 40 naar 30 met een gewichtsverlies van 35 kg. Ik heb geen Diabetes 2 meer en mijn bloeddruk en cholesterol waardes zijn prima. Bovendien heb ik mijn stresshormonen onder controle, waardoor ik veel aardiger en socialer ben geworden. Daarnaast fiets ik elke dag 15 tot 20 km en zit ik op Fysiofit waardoor mijn conditie aanzienlijk is verbeterd. Als kers op de taart ging een lang gekoesterde wens in vervulling namelijk een fietstocht van ruim 40 km over de dijk van Lelystad naar Enkhuizen die ik moeiteloos heb afgelegd. En nu volhouden maar en op naar een BMI van 25!

Simon Bruijn

Meest gestelde vragen

Zijn er dan echt geen kosten die ik zelf moet betalen voor het programma?

Nee. Zodra wij een doorverwijsbrief van jouw huisarts hebben ontvangen, wordt het programma volledig vergoed door de basisverzekering en er wordt niets van je eigen risico afgehaald. Wij brengen voor het programma geen extra kosten in rekening, dus er hoeft ook niks bijbetaald te worden. 

Hoe gaat dat in zijn werk met de verzekering?

Als voorwaarde om deel te nemen aan het CooL programma dien je een verwijsbrief bij je huisarts te regelen óf de huisarts stuurt dit op eigen initiatief naar ons toe. Zodra deze verwijsbrief bij ons binnen is, dan regelen wij de declaraties rechtstreeks met jouw zorgverzekeraar.

Ben je verzekerd bij: Zilveren Kruis, Ziezo, Pro Life, Interpolis, FBTO of De Friesland? Dan dien je zelf de facturen in te dienen bij de verzekeraar voor de vergoedde zorg welke wij leveren. De verzekeraar maakt het geld vervolgens over naar jouw rekening zodat je onze factuur kan betalen.

Hoe kom ik aan een verwijsbrief?

Na aanmelding via onze website wordt er contact met je opgenomen door een van onze coaches om de vervolgstappen van het programma door te nemen. Wij sturen je een mail met instructies en een blanco verwijsbrief die je kan sturen naar de huisarts.

Wil je de verwijsbrief alvast downloaden? Klik dan hier.

Hoe ziet een groepssessie eruit?

Een groepssessie duurt 1,5 uur en wordt bij voorkeur op locatie gegeven. Per groepssessie behandel je één van de leefstijl gerelateerde thema’s (zie hiervoor inhoud basis- en onderhoudsprogramma op de website). De leefstijlcoach leidt de sessie en houdt de regie. Er is ruimte om informatie te delen met elkaar (alleen als je dat wilt!) en ook worden er opdrachten gedaan, besproken of meegegeven als huiswerkopdracht.

Is sporten tijdens een groepssessie onderdeel van het programma?

Nee, sporten is geen onderdeel van het programma. Het thema sporten en bewegen wordt uiteraard behandeld en richt zich vooral op de mogelijkheden bij jou in de buurt zodat je dit ook na het programma kan blijven doen.

Krijg ik een beweeg- of voedingschema?

Nee, je krijgt geen beweeg- of voedingschema. Tijdens het programma ga je je eigen haalbare doelen stellen en passende stappen zetten op het gebied van bewegen en voeding om zo een blijvende leefstijlverandering aan te houden.

Nemen jullie tijdens het traject zelf contact op met de huisarts of POH?

Wij sturen drie keer tijdens het traject een terugkoppeling welke je zelf mee kunt nemen naar je huisarts om aan te geven waar je in het traject staat.

Met wie kom ik in een groep?

Dit verschilt. Een groep start vanaf 12 aanmeldingen en is in ieder geval niet groter dan 18 personen. De groep bestaat in ieder geval uit mensen die aan dezelfde volwaarden voldoen om deel te mogen nemen aan het programma. Zo zal elke deelnemer aan de slag gaan met zijn eigen persoonlijke doel op het gebied van leefstijl- en gedragsverandering.

Er worden ook groepen gestart vanuit veiligheidsregio’s of bedrijven die voornamelijk uit die betreffende sector bestaan.

Wanneer worden de groepssessies gegeven?

Wij streven er naar om zo snel mogelijk een volgende groep te laten starten. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en kan daarom niet altijd met zekerheid van te voren worden aangegeven. Wij proberen altijd zo duidelijk mogelijk te communiceren over de status van de groep. De wachttijd kan zo’n 3 maanden zijn. De wachttijd vullen we desgewenst op met individuele gesprekken. Op onze aanmeldpagina kun je zien in welke plaatsen en regio’s we groepen gaan starten.

Ik kan niet bij elke groepssessie aanwezig zijn, is dat een probleem?

Nee, dat is geen probleem. Wij verwachten een aanwezigheid van 70%. Om het optimale uit het programma te halen, raden wij aan om zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij de groepssessies. Dit is voor jezelf, de groep en de coach het meest effectief.

Hoe ziet een individuele sessie eruit?

Deze vindt plaats via videobellen, telefonisch of fysiek op een locatie. Dit is afhankelijk van de coach en de plaats waar je woont. Je bepaalt samen met de coach hoe vaak en hoe lang de gesprekken duren (maximaal 45 minuten). Jij bepaalt over welk onderwerp je het wilt hebben en het biedt in ieder geval de ruimte om dieper in te gaan op bepaalde punten van jouw traject.

Hoe vaak vindt een individuele sessie plaats?

Dit is afhankelijk van de hoeveelheid gesprekken die jij zelf nodig vindt. Vanuit de zorgverzekeraar heb je tijdens het tweejarige traject recht op 7 uur aan individuele gesprekken (inclusief de intake).

Wat is het verschil tussen jullie en andere CooL aanbieders?

Wij bieden door heel Nederland CooL coaching aan. Daarnaast zijn we ook werkzaam in de preventieve sector bij bedrijven. Wij bieden de mogelijkheid een CooL traject binnen een bedrijf te starten voor een groep van minimaal 12 werknemers waarbij de coach naar jouw bedrijf toe komt.

Wij zijn niet aangesloten bij een sportschool of diëtistenpraktijk. Het programma richt zich erop dat je zoveel mogelijk gebruik maakt van je eigen netwerk voor de langdurige leefstijlverandering.

Wij brengen in geen enkel opzicht extra kosten in rekening, ook niet als de zorgverzekeraar het programma niet volledig vergoed.

Onze diensten

Bekijk onze menukaart en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact op

Heeft u interesse en wilt u graag meer informatie? Bel ons op 026-7410410 of mail naar info@activeliving.nl

ISO

Het managementsysteem van Active Living B.V. is goedgekeurd voor de volgende norm(en): ISO 9001:2015 en ISO 27001. Daarnaast is onze softwareleverancier ook ISO 27001 gecertificeerd.